Příprava

Poslední, ale jeden z hlavních faktorů, který určí, zda budete se svým šálkem kávy spokojeni. Jednoduše řečeno, každá i banální změna v přípravě může nápoj ovlivnit jak negativně, tak pozitivně. Je důležité volit kvalitní vodu, množství kávy, správnou hrubost mletí, teplotu a délku extrakce.

Níže naleznete doporučený způsob přípravy k jednotlivým aktuálně nabízeným druhům.
 

Ethiopia - Qore Kelloo Honey

Espresso IN: 18 - 18,5g | OUT 36g - 38g | 26 - 28s

Filtrovaná káva: 17g | 270ml vody 92°C | 2:20 - 2:30 délka extrakce

Brazil - Sitio Cachoeira Natural

Espresso IN: 17,5 - 18g | OUT 36g - 39g | 25 - 27s

Rwanda - Mahambe Washed

Filtrovaná káva: 16g | 270ml vody 92°C | 2:20 - 2:30 délka extrakce

S přípravou filtrované kávy doporučujeme vyčkat alespoň 4 dny od data pražení a v případě espressa alespoň 8 dní. Kávu spotřebujte nejlépe do 3 měsíců od uvedeného data pražení.