Od 18. 10. 2019 do 27. 10. 2019 máme dovolenou. Pro více informací klikněte zde.

PŘÍPRAVA

Poslední, ale jeden z hlavních faktorů, který určí, zda budete se svým šálkem kávy spokojeni. Jednoduše řečeno, každá i banální změna v přípravě může nápoj ovlivnit jak negativně, tak pozitivně. Je důležité volit kvalitní vodu, množství kávy, správnou hrubost mletí, teplotu a délku extrakce.

Níže naleznete doporučený způsob přípravy k jednotlivým aktuálně nabízeným druhům.
 

Ethiopia - Egu Abaya Natural

Espresso IN: 18 - 18,5g | OUT 36g - 40g | 26 - 29s

Filtrovaná káva: 15g | 260ml vody 91°C | 2:20 - 2:30 délka extrakce

Ethiopia - Mokonesa Washed

Espresso IN: 18g | OUT 36g - 40g | 25 - 27s

Filtrovaná káva: 16g | 260ml vody 93°C | 2:20 - 2:30 délka extrakce

Rwanda - Nyamasheke Washed

Filtrovaná káva: 17g | 275ml vody 94°C | 2:20 - 2:30 délka extrakce

Burundi - Mbirizi Washed

Filtrovaná káva: 15g | 260ml vody 94°C | 2:20 - 2:30 délka extrakce

Honduras - El Campo Natural

Espresso IN: 18 - 19g | OUT 38g - 42g | 25 - 27s

Filtrovaná káva: 16g | 260ml vody 90°C | 2:20 - 2:30 délka extrakce

 

Pro přípravu filtrované kávy s ledem doporučujeme:

20g kávy | 120g ledu | 180ml vody 90°C - 92°C | 2:20 - 2:30 délka extrakce (jemnější mletí)



S přípravou filtrované kávy doporučujeme vyčkat alespoň 4 dny od data pražení a v případě espressa alespoň 8 dní. Kávu spotřebujte nejlépe do 3 měsíců od uvedeného data pražení.