Příprava

Poslední, ale jeden z hlavních faktorů, který určí, zda budete se svým šálkem kávy spokojeni. Jednoduše řečeno, každá i banální změna v přípravě může nápoj ovlivnit jak negativně, tak pozitivně. Je důležité volit kvalitní vodu, množství kávy, správnou hrubost mletí, teplotu a délku extrakce.

Níže naleznete doporučený způsob přípravy k jednotlivým aktuálně nabízeným druhům.
 

Costa Rica - San Martin Yellow Honey

Filtrovaná káva: 17g | 280ml vody 91°C | 2:20 - 2:30 délka extrakce

El Salvador - Los Pirineos Natural

Espresso IN: 18 - 18,5g | OUT 36g - 38g | 26 - 29s

Filtrovaná káva: 18g | 280ml vody 90°C | 2:20 - 2:30 délka extrakce

Ethiopia - Mokonisa Natural

Espresso IN: 18 - 18,5g | OUT 38g - 40g | 25 - 27s

Filtrovaná káva: 17g | 270ml vody 91°C | 2:20 - 2:30 délka extrakce

Costa Rica - La Esmeralda Red Honey

Espresso IN: 17,5 - 18g | OUT 36g - 40g | 24 - 26s

Filtrovaná káva: 16g | 270ml vody 91°C | 2:20 - 2:30 délka extrakce



S přípravou filtrované kávy doporučujeme vyčkat alespoň 4 dny od data pražení a v případě espressa alespoň 8 dní. Kávu spotřebujte nejlépe do 3 měsíců od uvedeného data pražení.