Příprava

Poslední, ale jeden z hlavních faktorů, který určí, zda budete se svým šálkem kávy spokojeni. Jednoduše řečeno, každá i banální změna v přípravě může nápoj ovlivnit jak negativně, tak pozitivně. Je důležité volit kvalitní vodu, množství kávy, správnou hrubost mletí, teplotu a délku extrakce.

Níže naleznete doporučený způsob přípravy k jednotlivým aktuálně nabízeným druhům.
 

El Salvador La Cumbre

Espresso IN: 18g | OUT 36 - 39g | 24 - 26s

Filtrovaná káva: 17g | 280ml vody 91°C | 2:20 - 2:30 délka extrakce

Costa Rica El Rodeo

Espresso IN: 17,5 - 18,5g | OUT 37 - 40g | 23 - 25s

Filtrovaná káva: 18g | 270ml vody 94°C | 2:20 délka extrakce

Burundi Mbirizi

Filtrovaná káva: 18g | 270ml vody 92°C | 2:15 - 2:25 délka extrakce

Colombia El Ilanete

Espresso IN: 19 - 20g | OUT 40 - 45g | 24 - 26s

Filtrovaná káva: 17g | 280ml vody 92°C | 2:15 - 2:25 délka extrakce

S přípravou filtrované kávy doporučujeme vyčkat alespoň 4 dny od data pražení a v případě espressa alespoň 8 dní. Kávu spotřebujte nejlépe do 3 měsíců od uvedeného data pražení.