PŘÍPRAVA
Poslední, ale jeden z hlavních faktorů, který určí, zda budete se svým šálkem kávy spokojeni. Jednoduše řečeno, každá i banální změna v přípravě může nápoj ovlivnit jak negativně, tak pozitivně. Je důležité volit kvalitní vodu, množství kávy, správnou hrubost mletí, teplotu a délku extrakce.
Níže naleznete doporučený způsob přípravy k jednotlivým aktuálně nabízeným druhům.
Ethiopia - Egu Abaya Natural
Espresso IN: 18 - 18,5g | OUT 36g - 40g | 26 - 29s
Filtrovaná káva: 15g | 260ml vody 91°C | 2:20 - 2:30 délka extrakce
Rwanda - Nyamasheke Washed
Filtrovaná káva: 17g | 275ml vody 94°C | 2:20 - 2:30 délka extrakce
Uganda - Kuku Bududa Natural
Filtrovaná káva: 16g | 260ml vody 92°C | 2:20 délka extrakce
Honduras - El Campo Natural
Espresso IN: 18 - 19g | OUT 38g - 42g | 25 - 27s
Filtrovaná káva: 16g | 260ml vody 90°C | 2:20 - 2:30 délka extrakce
Pro přípravu filtrované kávy s ledem doporučujeme:
20g kávy | 120g ledu | 180ml vody 90°C - 92°C | 2:20 - 2:30 délka extrakce (jemnější mletí)

S přípravou filtrované kávy doporučujeme vyčkat alespoň 4 dny od data pražení a v případě espressa alespoň 8 dní. Kávu spotřebujte nejlépe do 3 měsíců od uvedeného data pražení.