Příprava

Poslední, ale jeden z hlavních faktorů, který určí, zda budete se svým šálkem kávy spokojeni. Jednoduše řečeno, každá i banální změna v přípravě může nápoj ovlivnit jak negativně, tak pozitivně. Je důležité volit kvalitní vodu, množství kávy, správnou hrubost mletí, teplotu a délku extrakce.

Níže naleznete doporučený způsob přípravy k jednotlivým aktuálně nabízeným druhům.
 

Ethiopia - Warqee Washed

Espresso IN: 18 - 19g | OUT 40 - 45g | 24 - 27s

Filtrovaná káva: 18g | 280ml vody 94°C | 2:20 délka extrakce

Ethiopia - Diima Natural

Espresso IN: 18g | OUT 37 - 44g | 23 - 25s

Filtrovaná káva: 20g | 300ml vody 92°C | 2:20 - 2:30 délka extrakce

Colombia - El Ilanete Washed

Espresso IN: 17 - 18g | OUT 38 - 42g | 24 - 26s

Filtrovaná káva: 17g | 280ml vody 92°C | 2:15 - 2:25 délka extrakce

S přípravou filtrované kávy doporučujeme vyčkat alespoň 4 dny od data pražení a v případě espressa alespoň 8 dní. Kávu spotřebujte nejlépe do 3 měsíců od uvedeného data pražení.